شعار سال
یکشنبه 04 آذر 1403
  • 1402/05/02 - 12:39
  • - تعداد بازدید: 867
  • - تعداد بازدیدکننده: 863
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در نشست مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان با مدیرکل صدا و سیمای مرکز اصفهان مطرح شد:

توسعه همکاری های مشترک با هدف اشاعه فرهنگ مهارت آموزی در جامعه

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان، به مناسبت ششم مرداد روز ملی آموزش های فنی و حرفه ای و بزرگداشت هفته ملی مهارت، آرش اخوان طبسی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان با یوسف افشارنیا مدیرکل صدا و سیمای مرکز اصفهان در خصوص برنامه های هفته ملی مهارت دیدار وگفتگو کرد.

در این دیدار آرش اخوان طبسی ضمن تسلیت ماه محرم با تاکید برارائه آموزش های دوگانه ویژه جوانان جویای کار گفت: در مجموعه آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان اعتقاد بر این است که برای بهبود خدمت‌رسانی به مردم، باید ابتدا نگرش به ارائه خدمت تغییر یابد. مدل‌های سنتی آموزشی پاسخگوی نیاز امروز کشور نیست و اگر بخواهیم با نگاه سابق ادامه دهیم، دچار بحران‌های جدی در تأمین نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و صنوف خواهیم بود.

وی افزود: امروزه در جامعه بین مسئولان امر، دغدغه اشتغال است اما صاحبان صنایع و صنوف از کمبود نیرو صحبت می‌کنند. چگونه می‌شود که صنایع و صنوف نیاز به نیروی کار دارند اما در کشور صحبت از کمبود کار است؟ در چندسال گذشته در آموزش فنی‌ و حرفه‌ای استان اصفهان همه تلاش بر این بوده است که از شیوه عرضه محور به سفارش محور حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: ارتباط بسیار قوی با صنایع و صنوف در دستور کار آموزش فنی و حرفه‌ای بوده و اعتقاد بر این است که باید در امر آموزش بخش خصوصی نیز با صاحبان صنایع و صنف ارتباط بگیرند. ارتباط صحیح واقعی و دو سویه با صنعت، موجب می‌شود نیاز واقعی صنعت گرفته شود و با شناخت صحیح از نیاز بازار کار، برنامه‌ریزی انجام می‌شود و درپی این موارد آموزش ارائه شده اثرگذار باشد.

اخوان طبسی اضافه کرد: در همین راستا طرح آموزش دوگانه و طرح صلاحیت حرفه‌ای وجود دارد، برای افراد جویای کار، نظام آموزشی دوگانه پیشنهاد می‌شود که ۳۰ درصد آموزش در محیط کارگاهی و مابقی در محیط واقعی کار بوده است. بنابر ارتباط اولیه انجام شده، در ابتدا شغل موردنظر شناسایی می‌شود و شغل مذکور به روش سفارش‌محور، دو سوم آموزش در داخل بنگاهی که قرار است فرد به کار گرفته شود، ارائه می‌شود.

اخوان طبسی افزود: در مباحث روستایی و شهرستان‌ها، رصدخانه مهارتی در مجموعه اداره کل فنی و حرفه‌ای راه‌اندازی شده است. برای برنامه‌ریزی آتی استان اصفهان دو نگاه وجود دارد؛ در برخی مشاغل پررونق که متقاضی بیشتری دارند این رشته‌ها در دستور کار قرار می‌گیرند و برخی از مشاغل تحت عنوان مشاغل نوظهور با دیدگاه آینده‌پژوهی، در رصدخانه مهارت بررسی می‌شوند، به طور قطع در چند سال آینده شاهد حذف بسیاری از مشاغل سنتی خواهیم بود که کسب وکارهای دیجیتالی جایگزین آنها خواهد شد.

اخوان طبسی تصریح کرد: صدا و سیما بایستی کمک کننده باشند تا فرهنگ مهارت‌آموزی در جامعه رونق پیدا کند و جایگزین فرهنگ مدرک‌گرایی شود، کرونا طی دو سال گذشته به اقتصاد بیشتر کشورها آسیب زد اما آلمان ژاپن و کره جنوبی که به بهانه‌های مختلفی در جنگ‌ها نابود شده بودند و جزو زبانزدترین کشورهای صنعتی هستند، تراز اقتصادی تقریباً ثابتی داشتند. راز موفقیت این کشورها بیشتر اهمیت دادن به تربیت نیروی ماهر به نسبت مدرک، بوده است.

وی با بیان اینکه کشورهای مذکور در بازار کار و صنعت، شایسته‌سالاری را در دستور کار قرار دادند، خاطرنشان کرد: مردم باید آگاهی داشته باشند که داشتن شغل ارزش است نه داشتن مدرک. اگرچه نیازمند افراد دانشمند و تحصیل‌کرده در کشور هستیم اما درصد این افراد باید زیر ۳۰ درصد باشد. با منابع موجود در کشور می‌توانیم بالاتر از سه کشور مذکور قرار بگیریم اما شرط اصلی، داشتن نیروی ماهر و مهارتی در عرصه‌های مختلف صنفی، خدماتی و صنعتی است.

در ادامه یوسف افشارنیا ضمن تأکید بر گسترش فرهنگ مهارت آموزی و ارائه آموزش های فنی وحرفه ای درجامعه، در خصوص اجرای برنامه های هفته ملی مهارت و اشاعه فرهنگ مهارت آموزی قول مساعدت داد.

  • گروه خبری : اخبار استانی,اسلایدر
  • کد خبر : 102731
کلمات کلیدی
اکرم   ترکان
خبرنگار

اکرم ترکان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب
گفتگو انلاین

سامانه ی گفتگوی آنلاین