اتاق بازرگانی اصفهان خانه امن تشکلهای اقتصادی

نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و هیئت مدیره تشکلهای اقتصادی استان با حضور استاندار اصفهان، رئیس اتاق بازرگانی، جمعی از تجار و فعالان اقتصادی برگزار شد و فعالان اقتصادی به بیان دغدغهها و چالشهای حرفه خود پرداختند.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در ابتدای این نشست صمیمی، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اظهار کرد: اتاق بازرگانی به دنبال این است که با ایجاد همافزایی میان تشکلها و انجمنها، به ایجاد یک صدای واحد از بخش خصوصی برسیم و مطالبهگری با قدرت بیشتری شکل بگیرد.
وی ادامه داد: با همکاری و اتحاد بخش خصوصی استان اتفاقات خوبی رخ داده است، اما هنوز هم جای کار بسیار است و میتوان اقدامات بیشتری شکل داد، فعالان اقتصادی باید از حقوق خود و بخشهای تخصصی و همچنین قوانین آگاهی داشته باشند تا بتوان به صورت هدفمندتری حرکت کرد و به نتایج مناسبی رسید.
سید رضا صفوی، مدیر امور کمیسیونها و تشکلهای اقتصادی اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به لغو برخی بخشنامههای خلقالساعه با کمک اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: در پایش محیط کسبوکار توسط اتاقهای بازرگانی طی فصول مختلف سال، سه مؤلفه مورد اعتراض و نارضایتی همه فعالان اقتصادی بوده است که شامل غیر قابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تأمین مالی از بانکها و بیثباتی سیاستها، قوانین، مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسبوکار است.
وی افزود: بر اساس این نتیجه و مطابق دستور هیئت رئیسه اتاق تصمیم بر آن شد که با تدبیری جلوی خلق بخشنامههای خلقالساعه را بگیریم که این کار با جدیت در کمیسیونها و تشکلهای اقتصادی پیگیری شد.
مدیر امور کمیسیونهای اتاق بازرگانی اصفهان تأکید کرد: بدین ترتیب ۱۰ بخشنامه خلقالساعه طی یک سال گذشته به درخواست اتاق بازرگانی و با مساعدت معاونت حقوقی ریاستجمهوری لغو شده است و دهها بخشنامه از این نوع در فضای کسبوکار وجود دارد که باید با کمک شما لغو شود.
وی به برخی قانونهای بهبود محیط کسبوکار اشاره و بیان کرد: مطابق قانون، تغییر قوانین صادرات و واردات، امور گمرکی، نرخ آب و برق، اعمال محدودیت در ارائه برق و گاز، هر کدام یک ماه، ضوابط محیط زیستی - بهداشتی، استانداردهای اجباری، مالیات، بیمه تأمین اجتماعی، هر کدام سه ماه و صدور پروانهها باید از شش ماه قبل به اطلاع فعالان اقتصادی رسانده شود، در قانون بهبود، ۱۴ حق برای فعالان اقتصادی در نظر گرفته است و ما باید بر اساس این حقوق با قوانین رفتار کنیم.
صفوی اضافه کرد: فعالان اقتصادی حق دارند به متن به روز شده آخرین اصطلاحات و الحاقات قوانین و مقررات اطلاع داشته باشند و مقررات باید به حدی روشن و قابل فهم باشد که در میان مشمولین آن اعم از مجریان و ذینفعان اختلافاتی ایجاد نکند.
وی ادامه داد: تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط با محیط کسبوکار و همچنین سازمانها و ادارات کل در مراکز استانها موظفاند به سؤالات نماینده تشکلها و فعالان اقتصادی پاسخ دهند و مطالبات و شکایات آنها را مورد بررسی قرار دهند.
صفوی با اشاره به اینکه مردم و فعالان اقتصادی باید مطالبهگری داشته باشند، گفت: ما به کمک شما فعالان اقتصادی به دنبال مطالبهگری هستیم، حکمرانی اقتصادی ما هنوز دچار مشکل هست؛ ما نمیتوانیم منتظر باشیم که دولتهای ما اصلاح امور داشته باشند؛ بلکه اصلاح امور توسط فعالان اقتصادی باید انجام شود و هدف اصلی از تشکیل انجمنها و تشکلهای اقتصادی، رایزنی و لابیگری برای اصلاح امور است.
در ادامه این نشست، سید مرتضی هاشمی، نماینده سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با اشاره به بند خ ماده ۲۰ برنامه هفتم توسعه کشور که بهرهمندی از مشوقهای مالیاتی برای خیرینی را شامل میشود که در طرحهای عمرانی دولت مشارکت و آنها را به اتمام میرسانند، اظهار کرد: در این آییننامه سه دسته پروژه داریم که دسته اول طرحهای ملی است که هر ساله با عنوان، کد و میزان اعتباری که از سوی سازمان برنامهوبودجه برای آن در نظر گرفته میشود در پیوست قانون بودجه ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه دسته دوم پروژههای استانی است که توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان از اعتبارات استانی تأمین اعتبار میشود و دارای کد و عنوان هست، گفت: دسته سوم نیز پروژههایی هست که با تعهد شروع ساخت و تکمیل توسط دولت انجام میشود.
هاشمی با اشاره به اینکه پس از تصویب این آییننامه، مکاتبهای با دستگاههای اجرایی استان داشتیم و فهرست پروژهها دریافت شده است، گفت: پروژههای پیشنهادی دستگاهها به تفکیک ۲۸ شهرستان طبقهبندی شده است، در حال پالایش و بررسی شمولیت توسط همکاران و دستگاههای اجرایی هستند و به محض ابلاغ سازوکار دقیق آییننامه فرایند اجرای آن آغاز خواهد شد که امیدواریم گام کوچکی در مسیر توسعه استان اصفهان باشد.
در ادامه این نشست، علیرضا بینا، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازههای فولادی استان اصفهان اظهار کرد: طبق تبصره شش قانون بودجه سال۱۴۰۲، اداره مالیات مکلف شد که تمام پروندههای ارزش افزوده را در صورت عدم رسیدگی قطعی کند؛ اما متأسفانه اداره مالیات بر اساس اظهارنامههای شرکتها فقط قسمت مربوط به فروش را گرفت و اعتبارهای مالیاتی هیچکدام از سالها را لحاظ نکرد، در نتیجه تمامی صنعتگران در پایان سال با پیامکهایی از طرف سازمان امور مالیاتی مواجه شدند و برگههای قطعی مالیات بر ارزش افزوده برای افراد ارسال شد.
وی افزود: در نهایت اعلام شد که این قضیه به شکل سیستمی توسط ربات انجام شده و باید اعتراض توسط فعالان اقتصادی انجام شود؛ اما بعد از یک سال هنوز وقت بررسی به ما داده نشده است، بنابراین زمانی که برای گرفتن ماده ۱۸۶ مراجعه میکنیم برای ما بدهی مالیاتی ثبت شده است و مشکلات متعددی همانند عدم امکان گرفتن تسهیلات از بانک، گرفتن کارت بازرگانی و غیره برای ما ایجاد شده است.
بینا تأکید کرد: سؤال ما این است که چرا تولیدکنندهای که تمام اموالش را در ایران سرمایهگذاری کرده است، نزد اداره مالیات هیچ اعتباری ندارد و این باعث میشود که ما به فکر توسعه نباشیم.
در ادامه مصطفی روناسی، عضو سابق هیئت نمایندگان اتاق اصفهان بیان کرد: از ماه گذشته بدون هیچگونه اطلاعی و خلاف قوانین قیمت گاز در منطقه صنعتی اشترجان، ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شده است و مابهالتفاوت نیز اعلام شده است.
وی افزود: بنابراین باوجوداینکه مصرف گاز ما در این ماه کمتر از دیماه بوده است، قبضی ۳ برابر قیمت ماه قبل صادر شده است و اخطار پرداخت نیز برای ما ارسال میشود که این امر باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
در ادامه نشست، محمدرضا برکتین، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه تا زمانی که تولیدکنندگان یک حرکت کوچک اما با انسجام و آرامش انجام ندهند به نتیجه نمیرسیم، گفت: ما در بخش ناترازی بسیار متفرق عمل کردیم و همگی ضرر کردیم.
وی افزود: طبق آماری که ما احصا کردیم متوسط مصرف صنعت در ماههایی که برق قطع شده با ماههایی از سالهای گذشته که برق قطع نشده است، یکسان بوده است، بنابراین مدیریت و تبادل نظر با صنفهای مختلف و برنامهریزی درست دراینارتباط مهم است تا قطعی برق به نوعی باشد که به صنایع ضرر وارد نشود.
در ادامه جمشید سلطانی، رئیس انجمن شرکتهای صنعت پخش استان اصفهان اظهار کرد: در صنعت توزیع به دلیل هزینه بالا سود چندانی نداریم و میزان مالیات برای ما کمرشکن است و در حال از دست دادن سرمایههای خود هستیم.
وی با بیان اینکه صنعت توزیع اگر یک روز در یک هفته دچار اختلال شود، کالاهای اساسی در بازار موجود نخواهد بود، افزود: ما سرمایه در گردش زیادی نیاز داریم درحالیکه سود کمی میبریم در نتیجه هر افزایش قیمتی که اتفاق بیفتد، میزان سرمایه در گردش بالاتر میرود؛ اما با ما شبیه سایر صنفها برخورد میشود.
همچنین حمیدرضا همتی، نماینده اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان در این مراسم با بیان اینکه ما قانون کم نداریم؛ اما همگی به آییننامههای نقضکننده آییننامههای قبلی تبدیل شده است، گفت: کارگو ترمینال اصفهان در مقایسه با دیگر کشورها بسیار کوچک است؛ اما این مرکز کوچک به یک زیرساخت اساسی و به هاب و مرکز حمل هوایی کشور و استان تبدیل شده است.
محسن طلا مینایی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر نیز در این نشست صمیمانه، با بیان اینکه در سال ۹۲ حدود ۷۵۰ میلیون دلار طلا از اصفهان صادر میکردیم که یک مرتبه به صفر رسید، گفت: بعد از ۱۴ سال در یک سال اخیر بار دیگر صادرات طلا را آغاز کردیم و نخستین کنسرسیوم طلا و جواهر ایران را در اصفهان زیر نظر اتاق بازرگانی و با کمک وزارت خارجه تشکیل دادیم.
وی افزود: مشکلی که داریم این است که کنسرسیوم روند صادراتی دارد و امکان واردات ندارد، بنابراین تولیدکننده باید خود به این کار اقدام کند که مالیات به وی تعلق میگیرد و صادرات را با مشکل مواجه میکند، باید تلاش کنیم که بار دیگر به اوج صادرات برگردیم.
علیرضا روغنی، نایبرئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان تابلوهای برق ایران نیز بیان کرد: گلایهای که صنایع کوچک و متوسط استان دارند این است که سهم صنایع استان از پروژههای صنایع مادر بسیار اندک است به نوعی که اغلب پروژههای استان را در دست دوم و سوم باید از شرکتها در استانهای دیگر بگیریم.
وی افزود: سهم ما در آلودگی ناشی از صنایع و پرداخت مالیات و پایلوتها را که در نظر بگیریم جای تأسف دارد که صنایع مادر این دید را به صنایع کوچک ندارند و استانهای مجاور نیز به ما مشارکت نمیدهند، اصفهان ستیزی در جریان است که باید این مشکل رفع شود.
در ادامه مرتضی ثابت قدم، رئیس هیئت مدیره انجمن نشر استان اصفهان با بیان اینکه زمان شهرداری آقای جمالینژاد یکی از پرافتخارترین دوران صنعت نشر و برگزاری مداوم نمایشگاههای کتاب چه در مدارس بهعنوان یار مهربان و چه در استان بهعنوان نمایشگاه استانی بود، افزود: متأسفیم در استانی که پایتخت فرهنگی جهان اسلام نامیده میشود، بیش از ۵ سال است که نمایشگاهی برگزار نمیشود و بودجه رسمی و اختصاصی نمایشگاه یار مهربان در جای دیگر مصرف میشود.
ثابت قدم با اشاره به اینکه یک ارتباط معنادار بین توسعه، رشد، پیشرفت و سرانه مطالعه وجود دارد، گفت: ژاپن تا چند سال پیش بالاترین رتبه سرانه مطالعه که ۹۰ دقیقه بود را در اختیار داشت؛ اما اکنون هند با بیش از یک میلیارد جمعیت سرانه مطالعهاش بالای یک ساعت و ۱۵ دقیقه است و در همان موازات در حال رشد و توسعه است.
وی ادامه داد: سرانه فرهنگی که در شرکتهای بزرگ استان وجود دارد، باید برای توسعه فرهنگی کارکنان صرف شود و همه مسئولین محترم برای توسعه فرهنگی چارهای بیندیشند؛ چراکه اگر ما در حوزه فرهنگ دچار مشکل شویم بسیاری از مسائل اقتصادی هم دچار مشکل میشود.
غلامعلی اشفاق، رئیس هیئت مدیره اتحادیه چاپ و بستهبندی اصفهان نیز در این مراسم گفت: صنعت چاپ و بستهبندی آببر نیست و مشکلات محیط زیستی ندارد؛ بنابراین از خیلی موارد صنعتی بهصرفهتر است.
وی تأکید کرد: شرکتهای بازرگانی که حداقل در حوزه صنعت ما فعالیت میکنند هیچ ثبت سفارشی و تخصیص ارزی ندارند و باید دراینارتباط چارهای بیندیشیم.
در این نشست علی سرشوقی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع غذایی استان اصفهان نیز با بیان که صنایع غذایی ظرفیت بسیار بالایی از نظر میزان اشتغال و نوع اشتغال دارد، اظهار کرد: صنایع غذایی با مشکلات بسیار زیادی مواجه است و باید اولویتهایی به آن داده شود.
وی افزود: در موضوع بازگشت ارز صادراتی همان نگاهی که به فولاد و وجود دارد برای صنایع غذایی نیز اعمال میشود درصورتیکه مدل فروش و صادرات متفاوتی دارند؛ باید دقت کنیم که در مورد بحث انرژی و ناترازی باید دستورالعملها برای صنایع غذایی متمایز باشد.
محمد ناطقپور، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایعدستی استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه حال صنایعدستی اصفهان خوب نیست، اظهار کرد: موضوع رفع تعهد ارزی برای فرش تا حدودی اعمال شده است؛ اما برای صنایعدستی تا ۹۰ درصد در حال اعمال است و نمیتوانیم از مشوقها استفاده کنیم.
وی افزود: با پیگیری از تهران مشخص شد که لازم است بانک ملی به سازمان صمت موضوع را ابلاغ کند تا مشکل رفع شود.
*ورودیهای اصفهان مناسب یک شهر گردشگری نیست
در انتهای این نشست صمیمانه، مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان با ابراز خوشحالی از همافزایی فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: نکته بسیار مهمی را خدمت دوستان اتاق بازرگانی باید بیان کنم و آن اینکه «بند خ» ماده ۲۰ یک فرصت بینظیر برای ما محسوب میشود، از زمانی که بهعنوان معاون عمرانی استانداری خدمت میکردم همیشه به همراه استانداران اصفهان به دنبال راهحلی بودیم که بودجه از استان ما بیرون نرود.
وی با بیان اینکه ما هم اکنون ۹۳ همت مالیات به کشور میپردازیم که اگر تلاش کنیم بسیاری از این بودجه را میتوانیم در استان خود مصرف کنیم، افزود: بند خ این زمینه را ایجاد کرده است و باید از این فرصت استفاده کنیم، این ماده قانونی مناسبی برای استان ماست که دارای صنایع بزرگ و مادر است و ممکن است سال آینده به دلایل مختلف چنین فرصت گرانبهایی در دست ما نباشد به طور مثال برای آن سقف تعیین شود یا به نوعی تغییر کند.
استاندار اصفهان این بند را فرصتی استثنایی دانست تا مالیات استان برای کارهای خیر عمرانی مصرف شود و افزود: مدرسهسازی، بحثهای ورزشی و سلامت و غیره در مسیر خیر جای دارد و فعالان اقتصادی میتوانند هر موردی را که تمایل داشتند انتخاب کنند.
وی ادامه داد: مسائلی که تشکلهای مختلف مطرح کردند بسیار متنوع است، بنابراین پیشنهاد میکنیم که تشکل به تشکل دوستان مسائل را با همکاران استانداری مطرح و با حضور دستگاههای ذیربط در همان جلسه مشکلات رفع شود و پیگیری و چانهزنی با مسئولان ملی نیز ضروری است.
جمالینژاد تأکید کرد: به موضوع قطعی برق استان و مشکلات برای صنایع اشاره شد، دوشنبه با وزیر نیرو جلساتی داریم که لازم است یک نماینده نیز از میان شما حضور داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پیگیر ساخت شهرک طلا هستیم، گفت: بهزودی شهرک پوشاک نیز کلنگزنی خواهد شد.
جمالینژاد تصریح کرد: متأسفانه این موضوعی کاملاً درست است که پروژههای اصفهان را فعالان اقتصادی استانهای دیگر به دست میگیرند که بعضاً هم عملکرد مناسبی در دیگر شهرها از جمله پایتخت نداشتند و راه خود را به اصفهان باز میکنند و باید این آسیب با تدبیر اتاق بازرگانی اصفهان رفع شود.
وی ادامه داد: فقط شرکت فولاد مبارکه اصفهان بیش از ۱۰ مجموعه با عظمت در دیگر استانهای کشور دارد که در استان اصفهان پشتیبان آن هستیم؛ اما منفعتی برای استان ما ندارد که باید با مدیریت مجموعه تدبیری در این ارتباط اندیشیده شود.
استاندار اصفهان با بیان اینکه برای فعال شدن نمایشگاه یار مهربان تلاش خواهیم کرد، گفت: صنعت چاپ اصفهان هنوز جا برای کار بسیار دارد.
وی با بیان اینکه ورودیهای شهر اصفهان اصلاً مناسب شهر توریستی نیست، گفت: موضوع با شهرداری اصفهان مطرح شده است؛ اما به نظر میرسد در دوره فعلی به نتیجه نرسد.
جمالینژاد با بیان اینکه اداره مالیات باید نسبت به کار صنایع تسهیلگر باشد، تأکید کرد: همانطور که بیان شد صنعت غذایی برای استان ما بسیار مهم است و پیشنهاداتی در این زمینه با دوستان مرتبط مطرح خواهم کرد.
در ادامه این نشست، فعالان اقتصادی استان اصفهان به بیان دغدغهها و چالشهای حرفه خود پرداختند، عدم پیشبینیپذیری و تغییرات مکرر در قیمت مواد اولیه، دشواری تأمین مالی و بیثباتی قوانین و مقررات، مالیاتهای سنگین، ناترازی انرژی و مواردی همانند آن از جمله دغدغههای فعالان اقتصادی در این بخش بود.
نظر دهید