خبرگزاری علم و فناوری
بیست و یکمین مسابقات ملی مهارت رشته جواهرسازی از ۳ لغایت ۶ آبان در اصفهان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، بیست و یکمین مسابقات ملی مهارت رشته جواهرسازی از 3 لغایت 6 آبان ماه 1402 به میزبانی استان اصفهان در محل مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید رجایی اصفهان آغاز شده و در حال برگزاری است.
آرش اخوان طبسی مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان اصفهان با اعلام این خبر؛ افزود: در بیست و یکمین مسابقات ملی مهارت رشته جواهرسازی، 26 رقابت کننده از استانهای اصفهان، قزوین، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزی، قم، خراسان جنوبی، همدان، کرمان، هرمزگان، یزد، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، اردبیل، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان و فارس به رقابت می پردازند و نفرات برتر به اردوهای جهانی مسابقات 2024 لیون فرانسه اعزام خواهند شد.
به گفته وی حامیان برگزاری این دوره از مسابقات، انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان طلا و جواهر نقره و سنگهای قیمتی استان اصفهان و مجتبی غلام زاده مؤسس و مدیر آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد دنیای طلا میباشند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان بیان داشت: نظر به جایگاه مهارتآموزی در برنامههای توسعه اشتغال و نقش موثر در کاهش نرخ بیکاری و باهدف بالا بردن سطح مهارت در جامعه همه ساله مسابقات ملی مهارت در سه سطح شهرستان، استان و کشور برگزار میگردد و برترینهای ملی دو سالانه در مسابقات جهانی با حضور قریب 77 کشور به رقابت میپردازند.
وی افزود: در این راستا اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان اصفهان از سال 1392 تا کنون بصورت فعال در مسابقات حضور داشته و موفقیتهای چشمگیری را حاصل نموده است.
مجتبی غلامزاده مؤسس و مدیر آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد دنیای طلا نیز در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری اظهار کرد: مسابقات ملی مهارت هر سال در رشتههای مختلف برگزار میشود که در رشته طلا و جواهرسازی هم ما این مسابقات را داریم.
وی افزود: اکنون در حال برگزاری بیست و یکمین مسابقات ملی مهارت رشته جواهرسازی در شهر اصفهان هستیم که اسپانسر آن آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد دنیای طلا و جواهر است
غلامزاده در خصوص اهمیت برگزاری این مسابقات؛ بیان کرد: وقتی در حوزه صنعت طلا و جواهر از رقابت صحبت میکنیم هدف ارتقای صنفی است یعنی آن مهارتی که در آن صنف بکار برده میشود باید ارتقا پیدا کند بطوری که در بحث رقابتهای بینالمللی حضور داشته باشد و دیده شود.
وی عنوان کرد: در بیست و یکمین دوره مسابقات ملی مهارت در رشته جواهرسازی که در شهر اصفهان برگزار میکنیم برای انتخاب تیم ملی برای شرکت در مسابقات ملی مهارت فرانسه است؛ یعنی از بین کسانی که در این دوره موفق به کسب مقام شوند سه نفر وارد حوزه تیم ملی میشوند؛ نزدیک شش ماه در اردو حضور خواهد داشت که در نهایت از این سه نفر یک نفر برای مسابقات ملی فرانسه انتخاب و اعزام خواهد شد.
وی در خصوص اهدافش از برگزاری این مسابقات عنوان کرد: یکی از اهدافم این بود که مردم از وجود چنین ظرفیتها و فرصتها آگاه پیدا کنند؛ این که مردم بدانند در رشتههای مهارتی نیز مانند سایر علوم فیزیک و شیمی و ریاضی و غیره المپیاد داریم؛ بسیار مهم است؛ مسابقات ملی مهارت در رشته جواهرسازی در راستاهای همین المپیادها میباشد.
غلامزاده تصریح کرد: در مسابقات امسال اصفهان 26 شرکت کننده از کل ایران داریم یعنی هر استان یک شرکت کننده میتواند، داشته باشد؛ رقابت طی 4 روز صبح و بعد از ظهر برگزار میشود که 8 نفر داور که همگی ایرانی و از جای جای کشور هستند؛ فرآیند داوری را برعهده دارند.
مؤسس و مدیر آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد دنیای طلا گ با اشاره به این که خیلیها سوال میکنند چرا مجری و اسپانسری این مسابقات را برعهده گرفتم؛ گفت: دلیل آن این است که در شهر اصفهان هنرمندان زیادی داریم؛ اصفهان از بزرگترین شهرهای صنعت طلا و جواهر ایران است؛ اما در بحث المپیاد هیچ یک از خود صنف و مردم اطلاعی در مورد این موضوع ندارند که این یک نقطه ضعف است برای ما چون اگر وارد این رقابتها نشویم در آینده روی صنعت تاثیر میگذارد.
وی افزود: همچنین کسانی که در این مسابقات شرکت میکنند زیر21 سال باید باشند؛ یعنی در سن 21 سالگی اینها یک استاد کار تمام عیار هستند و یک نفر که در این سن استاد باشد خیلی میتواند روی پیشرفت این صنعت و آینده صنف و آموزش مهارت آموزان تاثیرگذار باشد.
غلامزاده در پایان اظهار کرد: برای اولین بار این مسابقات را در اصفهان برگزار میکنیم؛ تا قبل از این هم در رابطه با این مهارت؛ اصفهان نه مجری نه برگزار کننده و نه مقامی داشته است؛ تمام تلاشمان را میکنیم تا در یک فضای سالم رقابتها برگزار گردد.
این مسابقات با هدف ارتقاء فرهنگ مهارتآموزی در کشور، جلب نظر بنگاههای اقتصادی، صنایع و صنوف در ارتقاء مهارت شاغلان و توسعه مشارکت صنایع و صنوف با بخشهای آموزشی، ایجاد فرصتی مناسب جهت تبادل فنی و تجارب حرفهای بین شاغلان و بنگاههای اقتصادی، شناسایی کمبودهای موجود در آموزشهای فنی و حرفهای برای شاغلان و برنامهریزی برای رفع آنها، بههنگامسازی دانش و توانایی شاغلان و همچنین شناسایی نخبگان و استادکاران مهارتی و در نتیجه رشد تولید برگزار میگردد.
علاقهمندان میتوانند از تاریخ مذکور از ساعت 9 الی 12، 14 الی 16 از سایت برگزاری این دوره از مسابقات بازدید به عمل آورند.
بیست و یکمین مسابقات ملی مهارت رشته جواهرسازی از 3 لغایت 6 آبان ماه 1402 در اصفهان در حال برگزاری است.
نظر دهید