مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان:
طرح قطب مهارت آموزی کشور در حوزه صنایع دستی در اصفهان ایجاد و راه اندازی می شود

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان اصفهان، در جلسه ای که با حضور دکتر مهدی جمالینژاد استاندار اصفهان، حسن فرطوسی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، فریده روشن مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان و جمعی از معاونین و مسئولین استانداری و همچنین مقامات استانی در حوزه فرهنگی، علمی و آموزشی برگزار گردید، تفاهمنامه مشترکی به منظور افزایش همکاریهای بینالمللی در حوزه فعالیتهای علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد یونسکو و همچنین تقویت همکاریهای بینالمللی استان اصفهان امضا گردید.
این تفاهمنامه با قابلیتهای مختلف و همچنین توجه به اهمیت نقش نهادهای بین المللی در راستای ارتقای تعاملات علمی، آموزشی و فرهنگی منعقد شد.
همکاری مشترک در زمینه فعالیتهای فرهنگی و آموزشی، جذب و تامین منابع مالی برای برنامههای عملیاتی و همچنین اطلاع رسانی و هماهنگی موضوعات در راستای استفاده منطقهای و بینالمللی از جمله بندهای این تفاهمنامه میباشد.
دکتر فریده روشن مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان در این جلسه به معرفی طرح های ایجاد و راه اندازی قطب مهارت آموزی کشور در حوزه صنایع دستی و اعطای کرسی مهارت آموزی سبز در اصفهان پرداخت که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان، اهداف این طرح را، بهره مندی از عنوان های جهانی اصفهان، افزایش قدرت صنایع فرهنگی و خلاق، احیای صنایع دستی منسوخ شده، کشف استعدادهای نهفته در زمینه صنایع دستی، ایجاد و بهبود کسب و کارهای مبتنی بر صنایع خلاق، جذب طبقه خلاق ، اشتغالزایی، افزایش صادرات و ارز آوری ، تبادل تجربیات و تمرین و اجرای این صنعت در سطح ملی و بین المللی، تسهیل گری در سوق دادن کسب و کارها به سمت مشاغل سبز و مشارکت در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی عنوان نمود.
دکتر فریده روشن گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به منظور تقویت سرمایه های اجتماعی و کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی؛ برنامه های آموزش مهارتی و تربیت 1000 نفر نیروی کار ماهر در حوزه صنایع دستی به صورت ویژه برای افراد مستعد و استعدادهای نهفته حوزه صنایع دستی و صنایع خلاق، عموم علاقمندان و فعالین در حوزه صنایع دستی، افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و خیابان اجرا می گردد.
وی افزود: جهانی شدن اصفهان در صنایع دستی، جایگاه رفیع صنایع دستی در فرهنگ و هنر و اقتصاد شهر و اهمیت توسعه و فراگیری آن، اهمیت گردشگری در استان و تاثیر صنایع دستی به عنوان یکی از صنایع خلاق در توسعه گردشگری،جلوگیری از منسوخ شدن برخی از صنایع دستی به عنوان گنجینه نهان و بخشی از هویت انسانهای باریک بین و ژرف اندیش، ما را برآن داشت تا در این خصوص طرح مورد نظر را پیاده سازی نمائیم.
دکتر فریده روشن در خصوص ضرورت انجام طرح گفت: در جهان فراصنعتی امروز، توسعه بدون توجه به آموزشهای فنی و حرفه ای، غیرممکن و دور از دسترس است. از این رو سازمان های جهانی راههای دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی را با صرف نظر از شرایط اختصاصی و اقلیمی کشورها ؛ آموزش های فنی و حرفه ای معرفی کرده اند.
بنابراین اگر آموزش های مهارتی در کشور نادیده گرفته شود، در واقع باعث سوق دادن جامعه به صورت غیرمستقیم به سمت اشتغال کاذب و درآمدهای سهل الوصول و ناپایدار می شود و به تدریج آسیب جدی به کشور وارد می سازد.
وی بیان داشت: به همین دلیل یکی از اولویتهای مهم درسرمایه گذاریهای آموزشی در تمامی جوامع صنعتی، توسعه و گسترش آموزشهای فنی و حرفه ای است و این مهم نیز از سوی نهادهای ذی ربط بینالمللی نظیر یونسکو ، یونیواک و بانک جهانی به منزله یک استراتژی مهم به کشورهای در حال توسعه توصیه می شود .
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان، مزیت های این طرح را پیش بینی، شناسایی و تامین نیازهای مهارتی مشاغل سبز در حوزه صنایع دستی و ارائه بسته آموزش های مهارتی ( صنایع دستی به علاوه مهارت های تخصصی کسب و کار و کارآفرینی و مهارت های نرم ) جهت تسریع و تسهیل اشتغالزایی، معرفی نمود.
در ادامه این جلسه، حسن فرطوسی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، با بیان اینکه از دید کمیسیون ملی یونسکو سراسر اصفهان ظرفیت است، عنوان کرد: برخی ظرفیتهای این استان فعال است اما برخی نیاز دارند که به این مرحله برسند؛ کمتر استانی در تمام دنیا مثل اصفهان وجود دارد که از نظر علمی، آموزشی، فرهنگی، ارتباطات، هوش مصنوعی، علوم انسانی، طبیعی و فناوری، پیشرو باشد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو افزود: لازم است که همه این ظرفیتها به همگرایی برسد؛ همچنین باید استانداردهای بینالمللی در این زمینهها رعایت شود تا یونسکو بتواند حمایتهای معنوی خود را از این ظرفیتها داشته باشد.
نظر دهید