معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:
مدل «همآفرینی» و «وفاق»؛ راهکار پایدار وزارت کار برای حل مسائل کار و تولید

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر نامگذاری سال جاری به «سرمایهگذاری برای تولید» افزایش بهرهوری نیروی کار از طریق مهارتآموزی و آموزشهای فناورانه را کلید دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی دانست و بر ضرورت هماهنگی بخشهای دولتی و خصوصی برای رفع چالشهای تولید و ارتقای امنیت شغلی تأکید کرد.
غلامحسین محمدی در سی و ششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار کرد: با تأکید بر نامگذاری سال جاری به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، افزایش بهرهوری نیروی کار از طریق مهارتآموزی و آموزشهای فناورانه به عنوان کلید رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی مطرح میشود، بیش از یک سوم این رشد باید از بهرهوری منشأ بگیرد، که مستلزم تقویت زیرساختهای آموزشی و تربیت نیروهای متخصص و ماهر است و با اشاره به ضرورت هماهنگی بین بخشهای دولتی و خصوصی برای حل چالشهای تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات صورت گیرد.
وی با اشاره به مشکلات ساختاری موجود در حوزه کار و تولید افزود: از جمله نبود تعادل حقوق و دستمزد، گسترش کار غیررسمی و وابستگی انرژی که موجب بحران در بخشهای تولیدی شده است همچون از افرادی که به جای شغلهای رسمی، کارهای غیررسمی، نشان از شکاف عمیق بین عرضه فرصتهای کار و تقاضای واقعی کارگران دارد. همچنین، تعطیلی کارخانهها به دلیل ناترازی انرژی و برنامهریزی بلندمدت نداشتن، بار اصلی آن را کارگران تحمل میکنند. این مسائل نیازمند بازنگری در قوانین کار، تقویت امنیت شغلی و اصلاح الگوی مصرف انرژی هستند.
معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: با توجه به عدالت در دسترسی به آموزش و بهداشت به عنوان اصلیترین راهکار برای کاهش فقر و نابرابریها برجسته شد. میتوان اشاره به «کالاییشدن آموزش و بهداشت» در دهه ۷۰ و آسیب دیدن بیشترین لایه از جامعه کارگری از این پدیده، لزوم ایجاد زیرساختهایی عادلانه را برای دسترسی همه مردم به خدمات بنیادین را یادآوری کرد. همچنین، حمایت از معیشت مردم از طریق طرحهایی همچون «فروشگاههای اقتصاد مقاومتی» و پروژه مسکن کارگری با مشارکت بخش خصوصی و دولتی به عنوان مثالهای عملی از این رویکرد ذکر شد. این اقدامات باید در قالب یک افق بلندمدت اجتماعی-اقتصادی توسعه پیدا کنند.
محمدی بیان کرد: تأکید بر «همآفرینی» و «وفاق» بین تمامی ذینفعان (کارگران، کارفرمایان، دولت و جامعه مدنی) به عنوان تنها راهکار پایدار برای حل مسائل کشور است و مدل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بر مبنای مشارکت و همکاری استوار است، با اقتباس از حدیث «نجات من از نجات دیگران»، راهبردی برای هماهنگی بین بخشها و ایجاد «همسرنوشتی» در جامعه دانسته شده است، موفقیتهای اخیر در افزایش دستمزد کارگران بدون حاشیهسازی و توسعه مسکن کارگری با الگوی همآفرینی نیز برجسته شد.
در پایان این مراسم از کارگران نخبه تجلیل شد.
نظر دهید