معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در جلسه کارگروه مهارت استان اصفهان:
هم آفرینی برای توسعه مهارت های منجر به اشتغال
غلامحسین محمدی در جلسه کارگروه توسعه مهارت استان اصفهان با تأکید بر نامگذاری سال جاری به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، اظهار داشت: افزایش بهرهوری نیروی کار از طریق مهارتآموزی و آموزشهای فناورانه به عنوان کلید رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی مطرح میشود، بیش از یک سوم این رشد باید از بهرهوری منشأ بگیرد، که مستلزم تقویت زیرساختهای آموزشی و تربیت نیروهای متخصص و ماهر است و با اشاره به ضرورت هماهنگی بین بخشهای دولتی و خصوصی برای حل چالشهای تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات صورت گیرد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: فقر مهارتی، به عنوان کمبود یا فقدان مهارت های لازم برای ورود به بازار کار و داشتن یک شغل پایدار و با درآمد مناسب است که به دلایلی چون تحصیلات ناکافی، عدم دسترسی به آموزش، تغییرات سریع در بازار کار و عدم تطابق مهارت های موجود با نیازهای بازار کار ایجاد می شود.
غلامحسین محمدی از پیش بینی ایجاد 170 میلیون شغل و حذف 92 میلیون شغل شغل در سال 2025 خبر داد و گفت در چنین سالی، مهارت های برتر از نظر کارفرمایان شامل تفکر خلاق، تفکر تحلیلی، تاب آوری، انعطاف پذیری، رهبری اجتماعی، هوش مصنوعی، یادگیری مادام العمر، انگیزه فردی، همدلی و سواد تکنولوژیک خواهند بود.
معاون وزیر، چرخه اشتغال را نظام آموزش فنی و حرفه ای، سنجش صلاحیت حرفه ای، نظام شایستگی و بازار اشتغال معرفی نمود و بیان داشت: هم آفرینی به بهبود گردش چرخه ی اشتغال کمک می کند، از این رو سازمان آموزش فنی و حرفه ای در چند بعد به تقویت این هم آفرینی می پردازد که کنسرسیوم مهارت می تواند چرخه ی اشتغال را به شکل عملیاتی به اجرا درآورد.
وی طرح های هم آفرینی را، ایجاد کنسرسیوم مهارت، یکصد فرصت مشارکت و سرمایه گذاری، توسعه زیرساخت های آموزشی مراکز آموزش فنی و حرفه ای سراسر کشور، طرح همنوا، امکان سنجی و ایجاد مراکز ملی سنجش مهارت، تربیت نیروی ماهر در حوزه اقتصاد دیجیتال، کارافن (توسعه زیرساخت خوداشتغالی کارآموزان) و میثاق مهارت اعلام نمود.
غلامحسین محمدی افزود: برای توسعه زیست بوم بایستی برای فعالین اقتصادی نهضتی شکل بگیرد که این زیست بوم باعث توسعه مهارت و درنهایت رفاه جامعه می شود.
نظر دهید